niedziela, 25 maja 2014

Koktajl warzywny a'la gazpacho

Do warzywnych napojów nie tak łatwo się przekonać. My zaczęłyśmy od ogórkowego koktajlu, późnej do truskawki również dodałyśmy ogórka. Dziś podczas wieczornej jazdy na rowerze zastanawiałyśmy się, co by tu zjeść po powrocie do domu, żeby nie uzupełniać straconych kalorii chlebem, czy czymkolwiek innym i wpadłyśmy właśnie na taki pomysł. Uwielbiamy hiszpański chłodnik w oryginalnej wersji i pokochałyśmy też koktajl stworzony na jego wzór :)
Jesteśmy nasycone i zadowolone!
Składniki (1 porcja):
1 duży pomidor
3/4 zielonego ogórka
1/4 czerwonej papryki
szczypiorek (1 źdźbło)
1 łyżeczka soku z cytryny

Przygotowanie:
Pomidora sparzyć, obrać ze skórki, usunąć twardą, środkową część.
Ogórka i paprykę obrać ze skórki.
Warzywa wrzucić do dzbanka, dodać szczypiorek i sok, całość zmiksować.
Najlepiej smakuje schłodzone.





2 komentarze:

  1. Z pewnością wykorzystam przepis po kuracji. Właśnie jestem w trakcie kuracji NEERA. Dziękuję

    OdpowiedzUsuń