niedziela, 16 listopada 2014

Szynka z kremową pastą z dyni

Dziś propozycja klasycznej przystawki z niecodziennym nadzieniem- kremową pastą dyniowa z dodatkiem suszonych pomidorów. :)

























Składniki:
10 plastrów szynki drobiowej
kawałek dyni
4 suszonych pomidorów
serek homogenizowany- czubata łyżka
sól, pieprz

Przygotowanie:
Dynię pokroić na kawałki, rozłożyć na papierze do pieczenia albo folii aluminiowej, polać odrobiną oliwy i piec przez 20 minut w temp. 180 stopni.
Po tym czasie dynię wyjąć, przełożyć do miski i ostudzić.
W razie potrzeby odlać wodę.
Przy pomocy blendera lub widelca (dynia powinna być wystarczająco miękka) rozdrobnić dynię na masę.
Dodać serek oraz drobno pokrojone pomidory, doprawić solą morską i pieprzem wg uznania.
Pastą smarować szynkę, zawijać.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz