poniedziałek, 10 lutego 2014

Aromatyczna zupa pomidorowa (wegańska)

Zupa pomidorowa to jedna z ulubionych moich dzieci, dlatego robię ją często i w różnych wersjach. Dzisiaj przedstawiam lekką zupę z bazylią. :)






Składniki:
1,5 litra wody
dwie łyżeczki jarzynki z solą morską
4 średnie pomidory (dojrzałe)
sól morska, pieprz (do smaku)
bazylia (płaska łyżeczka sproszkowanej lub 4 posiekane listki świeżej)

Przygotowanie:
Pomidory sparzyć i obrać ze skóry, zmiksować/ zblendować.
Wodę doprawić jarzynką, zagotować, dodać zmiksowane pomidory.
Gotować 10 minut, pod koniec gotowania dodać bazylię, sól i pieprz wg uznania.



2 komentarze:

  1. Wow ale ja dawno nie jadłam pomidorówy :P Wegańska jak najbardziej - zupy bez mięsa dla studenta jak najbardziej xP

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. też jestem studentką i przepis mamy jak najbardziej polecam! szybko i ...tanio ;)

      Usuń