Zupa pomidorowa to jedna z ulubionych moich dzieci, dlatego robię ją często i w różnych wersjach. Dzisiaj przedstawiam lekką zupę z bazylią. :)
Składniki:
1,5 litra wody
dwie łyżeczki jarzynki z solą morską
4 średnie pomidory (dojrzałe)
sól morska, pieprz (do smaku)
bazylia (płaska łyżeczka sproszkowanej lub 4 posiekane listki świeżej)
Przygotowanie:
Pomidory sparzyć i obrać ze skóry, zmiksować/ zblendować.
Wodę doprawić jarzynką, zagotować, dodać zmiksowane pomidory.
Gotować 10 minut, pod koniec gotowania dodać bazylię, sól i pieprz wg uznania.
Wow ale ja dawno nie jadłam pomidorówy :P Wegańska jak najbardziej - zupy bez mięsa dla studenta jak najbardziej xP
OdpowiedzUsuńteż jestem studentką i przepis mamy jak najbardziej polecam! szybko i ...tanio ;)
Usuń