Brokuł znów króluje w mojej kuchni, tym razem jako dodatek do makaronu. Danie idealne do zjedzenia na ciepło, jak i na zimno :)
Składniki:
1 brokuł
1 łyżka pestek dyni
1 łyżka migdałów (całe, ze skórką)
1 łyżka oleju słonecznikowego
1 listek bazylii
pół ząbka czosnku
sól morska, pieprz
200g makaronu (ja użyłam kukurydzianych świderków)
Przygotowanie:
Makaron ugotować, odcedzić i odstawić.
Brokuła podzielić na różyczki i ugotować na parze, następnie zblendować/zmiksować razem z pestkami, migdałami, czosnkiem i bazylią.
Dodać olej i przyprawy, całość dobrze wymieszać.
Makaron wymieszać z gotowym pesto. :)
Pesto górą! Też dzisiaj jadłam :) jeden z lepszych dodatków do makaronu ;))
OdpowiedzUsuń