Suche:
1,5 szklanki mąki orkiszowych
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
Mokre:
3 jajka
200g jogurtu naturalnego
4 łyżki oleju kokosowego
2 łyżki syropu z agawy
1 łyżka syropu daktylowego
+ tabliczka czekolady (użyłam mlecznej)
2 szklanki wiśni (użyłam mrożonych)
Przygotowanie:
Olej kokosowy rozpuścić i ostudzić.
W jednej misce wymieszać składniki suche, a w drugiej mokre. Zawartości obydwu misek połączyć i wymieszać.
Czekoladę posiekać na kawałki, dodać do ciasta razem z wiśniami.
Formę (użyłam formy do babki) wyłożyć papierem do pieczenia, piec 30-40 minut w 180st.
Super wygląda. Wiśnie i czekolada to połączenie idealne, więc takie ciacho napewno jest przepyszne :) Ah tęskni mi się już za świeżymi wiśniami ;)
OdpowiedzUsuńMmm, wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńJa mam wiśnie w słoiczkach, muszę je zużyć przed sezonem :)