Uwielbiam zupę ogórkową, dziś tradycyjna domowa wersja rozszerzona o soczewicę. ;)
Składniki:
bulion warzywny- 1,5 litra
warzywa z bulionu (marchew, pietruszka, seler)
szklanka ugotowanej brązowej soczewicy/ puszka soczewicy konserwowej
5 ogórków kwaszonych (średnich)
Przygotowanie:
Warzywa z bulionu pokroić w kostkę, wrzucić z powrotem do zupy.
Ogórki zetrzeć na tarce na grubych oczkach, dodać do zupy.
Gotować ok 30 minut. Pod koniec gotowania dodać soczewicę.
Zamieszać przed podaniem.
Bardzo lubię ogórkową, pyszny przepis z soczewicą!
OdpowiedzUsuńMMmm, pychota :) na pewno wypróbuję!
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie! Dzisiaj propozycja pysznego śniadania - jajka w pomidorach!
www.paczekwkuchni.blogspot.com
Pozdrawiam!:)