Składniki:
szklanka mleka roślinnego
szklanka mąki ryżowej
2 jajka
2 łyżki płatków jaglanych (opcjonalnie)
łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
łyżeczka sody oczyszczonej
łyżka miodu lub ulubionego syropu do posłodzenia
2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego bezzapachowego
łyżka oleju kokosowego do smażenia
Przygotowanie:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać lub zmiksować.
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju kokosowego, wylać ciasto i smażyć z obydwóch stron aż do zarumienienia.
Podawać z ulubionymi owocami sezonowymi i jogurtem naturalnym lub serkiem homogenizowanym.
I gdzie to słońce juz się podziało? Ja ostatnio gotuję z www.kcalmar.com i oni dodają jeszcze innych "specyfików" do takich placuszków. Polecam ci jako inspirację:)
OdpowiedzUsuń