Świetny dodatek do obiadu zarówno dla wegetarian jak i mięsożerców. :)
Składniki (6 sztuk):
200g szpinaku mrożonego liście
4 łyżki mąki ryżowej
0,5 szklanki otrębów orkiszowych
ząbek czosnku
jajko
sól morska, pieprz
łyżka oleju rzepakowego
Przygotowanie:
Szpinak rozmrozić w garnuszku, odparować nadmiar wody i ostudzić.
Szpinak, jajko, mąkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy porządnie wymieszać.
Formować klopsy i obtaczać je w otrębach.
Rozgrzać olej na patelni i smażyć klopsy na małym ogniu, aż panierka się zarumieni.
Świetne, takich jeszcze nie robiłam, podkradam przepis do wypróbowania:)
OdpowiedzUsuńW takim razie czekamy na efekty! :)
UsuńSzpinak w postaci "kotleta mielonego" super!
OdpowiedzUsuń