Składniki (porcja na 4 osoby):
250g makaronu kukurydzianego spaghetti
450g szpinaku
ząbek czosnku
1/2 szklanki wody
szklanka groszku (użyłam mrożonego)
3 kromki ciemnego chleba
garść pestek dyni
przyprawy: sól morska ziołowa, jarzynka, pieprz (wg uznania)
łyżka oleju rzepakowego
Przygotowanie:
Makaron ugotować, odcedzić, odstawić.
Groszek ugotować.
Na dużą patelnię wrzucić szpinak, dodać zmiażdżony ząbek czosnku, 1/2 szklanki wody.
Doprawić solą morską ziołową.
Gotowy szpinak odcedzić z wody na sitku.
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić pestki dyni i pokruszony na kawałki chleb.
Smażyć, aż grzanki zrobią się chrupiące. Na patelnię wrzucić szpinak i groszek, wymieszać z grzankami i pestkami. Stopniowo dodawać makaron, mieszając go z całą resztą.
Smacznego :)
Lubię taki misz-masz:-)
OdpowiedzUsuńmakaron i szpinak to jest to:)
OdpowiedzUsuń