Składniki:
dwie filiżanki poszarpanych liści jarmużu
2 jajka
3 łyżki uprażonych ziaren słonecznika
pół małej czerwonej cebuli
sól morska
pieprz świeżo mielony
1/4 papryki
2 rzodkiewki
garść pociętego szczypiorku
dwie filiżanki poszarpanych liści jarmużu
2 jajka
3 łyżki uprażonych ziaren słonecznika
pół małej czerwonej cebuli
sól morska
pieprz świeżo mielony
1/4 papryki
2 rzodkiewki
garść pociętego szczypiorku
Przygotowanie:
Cebulę posiekać w piórka, podsmażyć na oliwie z oliwek.
Paprykę pokroić w paski.
Na patelnię dodać paprykę i liście jarmużu, przykryć pokrywką. Po ok 2 minutach zdjąć pokrywkę (liście powinny być miękkie), wbić na środek dwa jajka, posypać całość solą, pieprzem, rzodkiewką pokrojoną w talarki i słonecznikiem, przykryć na ok 3 minuty. Zdjąć pokrywkę, jeśli białko jajek jest już ścięte, zdjąć z patelni na talerz, posypać szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz