niedziela, 1 czerwca 2014

Kurczak ze szparagami, czyli wiosenny zawijaniec

Mimo wielkiej miłości do warzyw i dań wegetariańskich, co niedzielę mięso na stole się pojawia- mąż też musi być kiedyś zadowolony ;) Dziś mięso ze szparagami, w końcu tyle na nie czekaliśmy!






Składniki (na 4 zawijańce):
podwójna pierś kurczaka
2 szparagi białe (2 większe albo 4 cienkie)
sól morska, pieprz
papryka słodka mielona
olej do smażenia (2-3 łyżki)

Przygotowanie:
Z piersi kurczaka wyciąć 4 kotlety, delikatnie je rozbić, doprawić solą i pieprzem.
Szparagi obrać, przeciąć na pół i ułożyć na kotlecie.
Mięso zawinąć wokół szparaga, spiąć wykałaczką, obsypać słodką papryką.
Obsmażyć na gorącym oleju z dwóch stron, podlać gorącą wodą (1/3 szklanki) i dusić pod przykryciem ok 15 minut.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz