czwartek, 9 kwietnia 2015

Ciastka owsiane z mlekiem kokosowym i żurawiną

Pyszne, lekkie, wegańskie, ciasteczka. Są idealne na poświąteczny detoks. :) 





Składniki:
220 ml mleka kokosowego
1/2 szklanki płatków owsianych
1/3 szklanki suszonej żurawiny
1/3 szklanki płatków migdałów
1/2 szklanki wiórków kokosowych
1 łyżka syropu daktylowego (lub innej substancji słodzącej)

Przygotowanie:
Płatki wymieszać z mlekiem i poczekać aż nasiąkną.
Żurawinę pokroić na mniejsze kawałki, płatki migdałów delikatnie rozdrobnić.
Dodać do płatków z mlekiem resztę składników i dokładnie wymieszać.
Formować w dłoniach niewielkie ciastka i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec ok 15-20 minut w temperaturze 180'.

2 komentarze: