Pyszny wegetariański obiad, przygotowanie jest ekspresowe a efekt rewelacyjny. To jedno z tych dań, które zachwyca nie tylko smakiem ale i swoją prostotą. :)
Składniki:
makaron penne (u mnie kukurydziany) 300g
szpinak 250g
suszone pomidory 6 sztuki
kawałek sera lazur (połowa opakowania)
odrobina oliwy z oliwek
2 ząbki drobno posiekanego czosnku
sól morska, pieprz
Przygotowanie:
Makaron ugotować al dente, odcedzić, odstawić.
Szpinak pozbawić łodyżek, wrzucić na rozgrzaną oliwę na patelnię.
Dodać czosnek, dusić ok 10 minut.
Doprawić solą i pieprzem.
Pomidory pokroić na mniejsze kawałki, dodać do szpinaku.
Ser pokroić w kosteczkę i dodać na patelnię na samym końcu.
Makaron układać na talerzach, nakładać gotowy szpinak z dodatkami na wierzch.
Klasyka zawsze się sprawdza :D Jedna z moich ulubionych wersji podania makaronu :)
OdpowiedzUsuń