niedziela, 17 maja 2015

Sałatka ze szparagami, tofu, kaparami i suszonymi pomidorami

Idealna sałatka na grilla, świetna jako lunch w pracy, czy na uczelni, niezastąpiona dla gości. :)






Składniki:
7 zielonych szparagów
2  łyżki kaparów
8 suszonych pomidorów
140g serka  tofu (najlepiej wędzonego)
200g mieszanki sałat
ocet balsamiczny
oliwa z oliwek
sól morska, pieprz

Przygotowanie:
Ułamać końcówki szparagów ( mniej więcej na 1/3  długości po wygięciu same  powinny się oderwać). Nie trzeba ich już obierać, wystarczy umyć.
Szparagi  gotować ok 10 minut,  później pokroić na mniejsze kawałki.
Sałatę umyć i osuszyć.
Pomidory pokroić na mniejsze kawałki.
Tofu pokroić w kostkę.
W misce wymieszać sałatę, pomidory, kapary, tofu i szparagi, doprawić pieprzem i solą (ostrożnie, mamy tu dużo słonych składników).  Oliwę i ocet balsamiczny zmieszać w miseczce, wlać do sałatki.


Szparagowe<3Love Sałatki na grilla

2 komentarze:

  1. Wygląda cudownie! I to połączenie, musi być przepyszne! :)

    Say Yes to thew Kitchen!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wszystko co ze szparagami jest rewelacyjne !:D
      Zapraszamy do pozostałych przepisów

      Usuń