poniedziałek, 11 maja 2015

Sałatka ze szpinakiem, truskawkami, gruszką i orzechami

Udało nam się dorwać polskie truskawki i od razu zrobiłyśmy pyszną, orzeźwiającą sałatkę. :)

Składniki:
100g szpinaku
1 gruszka
6 średnich truskawek
50g orzechów włoskich
ocet balsamiczny

Przygotowanie:
Szpinak umyć, osuszyć, usunąć łodyżki, poszarpać na mniejsze kawałki.
Gruszkę obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki.
Truskawki pozbawić szypułek, pokroić na kawałki.
Orzechy uprażyć na suchej patelni.
Wszystkie składniki wymieszać w misce z odrobiną octu balsamicznego.


Sałatki na grilla

2 komentarze:

  1. Bardzo lubię sałatki z owocami do mięs ♥♥♥

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja właśnie jeszcze nie dorwałam naszych truskawek, jak dostanę to od razu robię taką sałatkę :D

    OdpowiedzUsuń