Składniki (porcja na 2 osoby):
Pesto z rukoli:
2 szklanki rukoli
łyżka oliwy z oliwek
kawałek sera lazur
sól morska, pieprz
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka musztardy francuskiej
+
pęczek zielonych szparagów
makaron tagliatelle 250g
2 filety z łososia
tymianek, rozmaryn, sól morska, pieprz
Przygotowanie:
Pesto:
W misce zblendować rukolę z oliwą, dodać sól, pieprz, musztardę i wymieszać dokładnie.
Czosnek posiekać na kawałki, dodać do miski.
Ser drobno pokroić, dodać do pesto, całość wymieszać.
Szparagi umyć, odłamać końcówki (mniej więcej na 1/3 długości po wygięciu same powinny się oderwać) i ugotować w lekko osolonej wodzie.
Łososia umyć, natrzeć solą, pieprzem, tymiankiem i szczyptą rozmarynu, gotować na parze.
Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Ugotowany makaron odcedzić, wymieszać w misce z pesto. Szparagi pokroić na kawałki i wymieszać z makaronem. Makaron ze szparagami układać na talerzach, na to położyć filet z łososia.
Smacznego! :)
świetny ten przepis, sama będę musiała spróbować :P Pozdrawiam i miłego dnia :)
OdpowiedzUsuńSay Yes to the Kitchen
Dziękujemy i również życzymy miłego dnia :)
UsuńŁosoś jedna z smaczniejszych ryb w moim przypadku , ale muszę pochwalić grafikę bloga , bardzo fajna :D
OdpowiedzUsuńDziękujemy za miłe słowa, staramy się jak możemy :)
UsuńAle super. zrobię w tym tygodniu na pewno!
OdpowiedzUsuńżyczymy smacznego!
Usuń