Składniki:
100g malin
łyżka posiekanej świeżej mięty
2 jajka
3 łyżki oleju kokosowego
4 łyżki syropu z brązowego ryżu (lub innego zamiennika cukru)
pół szklanki mąki orkiszowej (typ 750)
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka płatków owsianych
1 szklanka orkiszu ekspandowanego
Przygotowanie:
Olej rozpuścić i ostudzić, po przestudzeniu wymieszać z jajkami i syropem.
W misce wymieszać wszystkie suche składniki, dodać do nich olej z jajkami i syropem i wymieszać.
Maliny umyć, dodać razem z miętą do ciasta i znów wymieszać.
Piec przez 12-15 minut w 180 stopniach (termoobieg).
Wyglądają smakowicie :) Miło mi, że bierzesz udział w mojej akcji "Letnie owoce". Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńIzzy