4 jaja
200g brukselki
1/2 małej cebuli czerwonej
łyżka posiekanego koperku
łyżka soku z cytryny
sól morska, pieprz
Przygotowanie:
200g brukselki
1/2 małej cebuli czerwonej
łyżka posiekanego koperku
łyżka soku z cytryny
sól morska, pieprz
Przygotowanie:
Brukselkę ugotować, ostudzić, a następnie zblendować.
Jajka przekroić na pół, wyjąć żółtka i dodać do pasty (nie trzeba wszystkich, można np. tylko 2).
Zblendować.
Dodać drobno posiekaną cebulkę, koperek, oraz sok z cytryny i przyprawy.
Jajka przekroić na pół, wyjąć żółtka i dodać do pasty (nie trzeba wszystkich, można np. tylko 2).
Zblendować.
Dodać drobno posiekaną cebulkę, koperek, oraz sok z cytryny i przyprawy.
Niby już po Wielkanocy, ale zaintrygowały mnie te jajka, ten farsz taki nietypowy.
OdpowiedzUsuńNadadzą się też na kolacje dla gości:)
Usuń