piątek, 27 marca 2015

Sałatka ryżowa na słodko

Ostatnio dodawałyśmy ryżową sałatkę, ta jest podobna ale w wersji słodkiej. :) 













Składniki:
100 g ryżu
100g kurczaka
2 łyżki żurawiny
2 łyżki rodzynek
2 polówki brzoskwiń w lekkim syropie
3 łyżki jogurtu naturalnego

Przygotowanie:
Ryż ugotować i ostudzić.
Kurczaka ugotować w lekko osolonej wodzie, pokroić w kostkę.
Owoce sparzyć odcedzić i ostudzić, brzoskwinie pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki wrzucić do miski i wymieszać z jogurtem.

Wielkanocne Smaki - edycja VBezglutenowa Wielkanoc

3 komentarze:

  1. Jest pyszna:)robię podobną,wszystkim bardzo smakuje:)

    OdpowiedzUsuń
  2. W wersji bez kurczaka robię czasem podobną na lunch do lunch boxa :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To racja, jest świetna w wersji lunchowej :)

      Usuń