Składniki:
200g jarmużu
1 średnia cebula czerwona
średniej wielkości pierś kurczaka / w wersji WEGE: 2 średnie ziemniaki
200g cukinii
6 suszonych pomidorów
sól morska, pieprz, zioła prowansalskie
olej rzepakowy
łyżka posiekanej natki pietruszki
Przygotowanie:
Pierś kurczaka pokroić w kostkę. / W wersji WEGE: ziemniaki pokroić na talarki
Cebulę obrać i pokroić w plasterki, pomidory pokroić na mniejsze kawałki, cukinię pokroić na talarki.
Jarmuż podrzeć na mniejsze kawałki, usunąć łodygi i z liści.
Wszystkie składniki wrzucić na rozgrzaną łyżkę oleju rzepakowego, podlać odrobinę wodą i doprawić wg uznania podanymi przyprawami.
Na końcu posypać zieloną pietruszką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz