Pyszna delikatna zupa, pachnąca koperkiem. Świetna alternatywa dla nudnej zupy jarzynowej. :)
Składniki:
1 fenkuł
2 duże ziemniaki
200g brązowych pieczarek
1.5 l bulionu warzywnego
1/2 pęczka koperku
1 cebula
2 ząbki czosnku
sól morska, pieprz
Przygotowanie:
Do wcześniej przygotowanego bulionu wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki, obrane i pokrojone na na talarki pieczarki oraz pociętego na paski fenkuła. Gotować.
Na patelce podsmażyć pokrojone czosnek i cebulę, dodać do zupy.
Gotować ok 20 minut, doprawić solą, pieprzem, dodać posiekany koperek.
bardzo ciekawa zupa, przepis zdecydowanie do wypróbowania!
OdpowiedzUsuńDziękuje! Warto spróbować, bo nie dość, że pyszna to jeszcze ekspresowa :)
OdpowiedzUsuńOj pojadłabym takiej zupki :D
OdpowiedzUsuń