poniedziałek, 9 lutego 2015

Jajecznica bez jajek

Nie jest wegańska, bo posypałam ją mozzarellą, ale można ser zamienić na tofu. W domu często zaczynamy dzień od jajecznicy, staram się więc żeby Ci, którzy jajek nie jedzą również mogli w tym posiłku uczestniczyć. :)


























Składniki (porcja na jedną osobę):
1 cebulka
1 pomidor
1 plasterek mozzarelli
1 łyżka posiekanego szczypiorku
sól morska, pieprz
odrobina oliwy

Przygotowanie:
Pomidora sparzyć i obrać. Pokroić w kostkę.
Cebulkę pokroić w kostkę.
Mozzarellę zetrzeć na tarce albo bardzo drobno pokroić.
Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy, wrzucić pomidora i cebulkę.
Smażyć, cały czas mieszając, doprawić solą i pieprzem.
Zdjąć z patelni. Posypać mozzarellą i szczypiorkiem.


1 komentarz: