poniedziałek, 28 lipca 2014

Młoda cukinia z cebulą i czosnkiem

Kilka dni temu zerwałam pierwszą cukinię z ogrodu, więc z dumą prezentuję poniższe danie. :)
Prosta przekąska, dodatek do obiadu lub grilla.





Składniki:
cukinia
cebulka
2 ząbki czosnku
łyżka oleju
świeże oregano
sól, pieprz

Przygotowanie:
Cukinię umyć, pokroić w talarki
Czosnek pokroić w cienkie plasterki, cebulę w kostkę, zeszklić na rozgrzanym oleju.
Dodać cukinię i dusić ok. 5 min. Przyprawić, wymieszać.

2 komentarze:

  1. Chętnie bym spróbowała cukinii w takim wydaniu :) uwielbiam ją, ale zazwyczaj jadam ugotowaną. Bardzo jestem ciekawa smaku takiej surowej :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie jest surowa, po prostu taka młoda szybciej staje się miękka :)

      Usuń