Składniki (na 12 muffinek):
1 szklanka mąki orkiszowej typ 700
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
150g maślanki
300g malin
pół łyżki soku z cytryny
1 łyżka świeżej lawendy (lub 1.5 suszonej)
3 łyżki masła
3 łyżki brązowego cukru
Przygotowanie:
W jednej misce zmieszać mąkę, cukier i proszek do pieczenia.
Masło roztopić, ostudzić.
Przygotowanie:
W jednej misce zmieszać mąkę, cukier i proszek do pieczenia.
Masło roztopić, ostudzić.
Jajka, maślankę, sok z cytryny i przestudzone masło wymieszać w drugiej misce.
Połączyć składniki z obu misek, wymieszać łyżką.
Dodać maliny i lawendę, zamieszać łyżką.
Nakładać do formy do muffinek, piec w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.
Połączyć składniki z obu misek, wymieszać łyżką.
Dodać maliny i lawendę, zamieszać łyżką.
Nakładać do formy do muffinek, piec w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz