Liście jarmużu w smaku i konsystencji przypominają kapustę, nic dziwnego, skoro właśnie z rodziny kapustnych. Jeśli chodzi o zdrowotne właściwości, to jest ich całkiem sporo! Karoten, chlorofil, witamina C, witaminy z grupy B, witamina E, błonnik, żelazo, wapń i mnóstwo innych cennych wartości. Na pewno warto zimną zapoznać się z tą rośliną. :) Co do samych chipsów- są lekkie, chrupiące i przepyszne!
jarmuż- kilka liści
sól morska
chilli
łyżka oleju
Przygotowanie:
Liście jarmużu umyć, osuszyć i podrzeć na mniejsze kawałki.
Rozłożyć na wyłożonej folią aluminiową blaszce, polać delikatnie oliwą, posypać solą i chilli.
Piec przez 5-7 minut w temperaturze 150 stopni (termoobieg).
Drukuj przepis
Zapraszamy do dodania bloga w serwisie zBLOGowani! Mamy już blisko 4000 blogów z 22 kategorii.
OdpowiedzUsuńNależy założyć konto jako bloger i w 2 krokach dodać bloga do serwisu. Nasz robot sam pobiera aktualne wpisy i prezentuje je tysiącom użytkowników którzy codziennie korzystają ze zBLOGowanych. Dla blogera to korzyść w postaci nowych czytelników i większego ruchu na blogu. Zapraszamy!