Dziś wersja na słodko :)
Składniki (20-25 sztuk):
suszone mango100g
50g twarogu półtłustego
2 łyżeczki syropu z agawy
CIASTO:
125g mąki orkiszowej typ 700
0.25 szklanki letniej wody
szczypta soli
Przygotowanie:
Mango namoczyć w ciepłej wodzie, pokroić na drobne kawałki.
Twaróg wymieszać z syropem z agawy i mango.
Mąkę wymieszać z wodą. Jeśli ciasto będzie zbyt mokre dodać mąki.
Zagnieść ciasto.
Następnie ciasto rozwałkować, wycinać kółka szklanką, nakładać nadzienie, zamykać.
Łyżeczką zrobić wzorki na brzegu.
Gotować 8-10 minut.
Bardzo ciekawe nadzienie ! Musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuńrobiłam różne wersje pierogów i te zdecydowanie są najlepsze:)
Usuńciekawe połączenie! chętnie wypróbuję ;)
OdpowiedzUsuńDaj klika sztuk ;D
OdpowiedzUsuńtrochę zamroziłam, mogę wysłać:D
Usuń