poniedziałek, 9 grudnia 2013

Orkiszowe pierogi z mango i twarożkiem

Jakiś czas temu udostępniałyśmy nasz przepis na orkiszowe pierogi ze szpinakiem.
Dziś wersja na słodko :)




Składniki (20-25 sztuk):
suszone mango100g
50g twarogu półtłustego
2 łyżeczki syropu z agawy

CIASTO:
125g mąki orkiszowej typ 700
0.25 szklanki letniej wody
szczypta soli

Przygotowanie:
Mango namoczyć w ciepłej wodzie, pokroić na drobne kawałki.
Twaróg wymieszać z syropem z agawy i mango.
Mąkę wymieszać z wodą. Jeśli ciasto będzie zbyt mokre dodać mąki.
Zagnieść ciasto.
Następnie ciasto rozwałkować, wycinać kółka szklanką, nakładać nadzienie, zamykać.
Łyżeczką zrobić wzorki na brzegu.
Gotować 8-10 minut.



5 komentarzy:

  1. Bardzo ciekawe nadzienie ! Musi być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. robiłam różne wersje pierogów i te zdecydowanie są najlepsze:)

      Usuń
  2. ciekawe połączenie! chętnie wypróbuję ;)

    OdpowiedzUsuń