100 g ziaren soi
70 g serka homogenizowanego
2 jajka
7 suszonych pomidorów
pół cebuli
sól morska, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Soję namoczyć (najlepiej na całą noc) i gotować 40-60 minut (aż nasiona staną się miękkie). Później opłukać i ostudzić.
Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę. Cebulkę również pokroić w kostkę.
Soję zblendować, dodać pomidory, cebulę i jajko, ponownie zblendować.
Dodać serek i dobrze wymieszać.
Najlepiej smakuje wcześniej schłodzona :)
Mmmm pyszności :) Najlepiej zrobić więcej i podzielić się ze współlokatorem ;) Dodaję do akcji i pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńja właśnie tak zrobiłam i chociaż początkowo współlokatorzy nie byli pozytywnie nastawieni na pastę z soi, to wszystko zostało zjedzone w jeden dzien!
Usuń