Składniki:
150g wędzonego łososia w plastrach
100 makaronu ryżowego
1 średni zielony ogórek
kawałek białej rzodkiewki (ok 5 cm)
6 czubatych łyżek twarogu
pół szklanki posiekanego koperku
sól morska, pieprz
kilka kropli cytryny
Przygotowanie:
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu (mój wystarczyło zalać wrzątkiem).
Łososia pokroić na kawałki.
Rzodkiew zetrzeć na dużym oczku.
Ogórka pokroić w kostkę.
Twaróg doprawić solą i pieprzem, dodać koperek.
Wszystkie składniki wymieszać. Wierzch polać cytryną.
Rzodkiew zetrzeć na dużym oczku.
Ogórka pokroić w kostkę.
Twaróg doprawić solą i pieprzem, dodać koperek.
Wszystkie składniki wymieszać. Wierzch polać cytryną.
Ahhh pyszności :))
OdpowiedzUsuń