Składniki:
1 szklanka mąki orkiszowej typ 700
1 szklanka mleka roślinnego (ja użyłam sojowego)
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1 jajko
2 łyżeczki syropu klonowego
2 banany
2 łyżki oleju
Przygotowanie:
Banany rozgnieść widelcem w misce, wrzucić pozostałe składniki i zmiksować.
Smażyć na odrobinie oleju. Polać dowolną ilością syropu klonowego i smacznego! :)
świetne placuszki -zdrowe i do tego przepyszne ;)
OdpowiedzUsuńmmm, pysznie. uwielbiam placuszki z syropem klonowym.
OdpowiedzUsuńPankejki - pierwsza klasa :) Zdrowo, słodko. Takie moje comfort food.
OdpowiedzUsuńwyglądają przepysznie!
OdpowiedzUsuńa czy mąkę orkiszową można zastąpić zwykłą, pszenną?
Można. My wybieramy orkiszową, żeby było zdrowo, ale na pszennej jak najbardziej powinny się udać :)
UsuńO widzie, że nie tylko u mnie wychodzą nie take bardzo puchate. To pocieszające :D
OdpowiedzUsuńmożna spróbować dodać więcej proszku do pieczenia, jednak jest to mieszanina związków chemicznych, która naszemu organizmowi jest zbędna, dlatego ja się powstrzymałam :)
Usuń