Połączenie żurawiny i kokosa to jedno z moich ulubionych, dziś proponuję jogurtowe muffinki o tym smaku :)
Składniki:
1 szklanka mąki orkiszowej typ 700
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
400g gęstego jogurtu naturalnego
4 łyżki syropu z agawy
3 łyżki oleju kokosowego
4 łyżeczki wiórków kokosowych
1/3 szklanki żurawiny suszonej
Przygotowanie:
W jednej misce zmieszać mąkę i proszek do pieczenia.
Olej kokosowy roztopić i ostudzić, dodać jajka, jogurt i syrop z agawy, wymieszać.
Połączyć składniki z obu misek, wymieszać łyżką.
Dosypać wiórki kokosowe i posiekaną żurawinę, zamieszać łyżką.
Nakładać do formy do muffinek, piec w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut.
RADA: Lepiej piec w formie bez papilotek, ten rodzaj muffinek ciężko odchodzi od papierka :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz