sobota, 17 sierpnia 2013

Mrożona zielona herbata z malinami

Znów upały... Trzeba sobie jakoś z nimi radzić! Dziś zamiast klasycznej wody, czy lemoniady proponujemy mrożoną herbatę:)


Składniki:
zielona herbata 
syrop z agawy 
maliny
lód

Przygotowanie:
Zaparzyć 3/4 dzbanka zielonej herbaty.
Ostudzić, włożyć do lodówki na minimum godzinę.
Do chłodnej herbaty dodać kostki lodu i maliny (najlepiej wcześniej zmrożone).
Dodać łyżkę syropu z agawy, zamieszać.

Dobrze smakuje nawet następnego dnia- wtedy bardzo intensywnie czuć maliny. :)

Smacznego!



7 komentarzy:

  1. Uwielbiam mrożoną zieloną herbatę. Dodatek zmrożonych malin - to przedni pomysł. Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Kwartet również pozdraiwa:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pasują też przekrojone winogrona, które można potem wyjadać gdy przejdą już lekko smakiem herbaty ;> ew. pomarańcze

    OdpowiedzUsuń
  4. A czym osłodzić jak sie nie ma syropu z agawy ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jakimkolwiek zamiennikiem cukru :) stawia, syropem klonowym, ksylitolem...

      Usuń
  5. Aż mi się stare dobre czasy przypomniały, kiedy się jeździło do babci na wieś i ona takie cuda szykowała. Teraz próbuję powtórzyć jej przepis i tak jak ona używam teekanne, ale nie mogę znaleźć tego smaku.

    OdpowiedzUsuń