Kotlet schabowy - bez panierki, a jednak daje sobie radę podczas obiadu :)
Składniki (porcja na dwie osoby):
4 cienkie kotlety schabowe
2 krążki dużej cukinii (talarki)
1 średnia marchew
1 ząbek czosnku
sól morska, pieprz
1 łyżka oleju rzepakowego
Przygotowanie:
Ukroić dwa plastry obranej cukinii, wyciąć ze środka pestki.
Marchew obrać i pokroić w talarki.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
Do miseczki wlać łyżkę oleju, dodać czosnek, sól pieprz do smaku, zamarynować w tym cukinię i marchew (ok pół godziny).
Schab umyć, osuszyć i delikatnie rozbić, posolić.
Na folii aluminiowej ułożyć plaster schabu, na to położyć plaster cukinii.
Środek plastra cukinii napełnić talarkami marchewki.
Przykryć drugim plastrem schabu.
Zawinąć folię, piec w temperaturze 180' przez 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz