garść kurek
2 plastry szynki parmeńskiej
pół cebuli
ząbek czosnku
pół pomidora
kawałek papryczki chilli
4 suszone pomidory
łyżka pestek dyni
sól morska, pieprz
odrobina oliwy do smażenia
2 placki do tortilli (przepis tutaj)
świeży tymianek
Przygotowanie:
Plastry szynki pokroić na 4-5 części, cebulkę, papryczkę i czosnek drobno posiekać, suszone pomidory pokroić na mniejsze kawałki i to wszystko podsmażyć z kurkami i pestkami dyni na odrobinie oleju (ok 10 minut), doprawić solą i pieprzem.
Pomidora pokroić w kostkę, tymianek posiekać.
Podsmażony farsz wymieszać z pomidorem i tymiankiem.
Placki podgrzać na suchej patelce, wyłożyć na nie farsz, zawinąć i... gotowe. :)
Bardzo fajny i dla mnie nowy pomysł na tortille :D
OdpowiedzUsuń