czwartek, 13 marca 2014

Makaron z brokułowym pesto

Brokuł znów króluje w mojej kuchni, tym razem jako dodatek do makaronu. Danie idealne do zjedzenia na ciepło, jak i na zimno :)


Składniki:
1 brokuł
1 łyżka pestek dyni
1 łyżka migdałów (całe, ze skórką)
1 łyżka oleju słonecznikowego
1 listek bazylii
pół ząbka czosnku
sól morska, pieprz
200g makaronu (ja użyłam kukurydzianych świderków)

Przygotowanie:
Makaron ugotować, odcedzić i odstawić.
Brokuła podzielić na różyczki i ugotować na parze, następnie zblendować/zmiksować razem z pestkami, migdałami, czosnkiem i bazylią.
Dodać olej i przyprawy, całość dobrze wymieszać.
Makaron wymieszać z gotowym pesto. :)


1 komentarz:

  1. Pesto górą! Też dzisiaj jadłam :) jeden z lepszych dodatków do makaronu ;))

    OdpowiedzUsuń