środa, 30 grudnia 2015

Szybka sałatka ryżowa z tuńczykiem

Prosta i szybka sałatka, idealna na imprezowy stół. Jako, że to nasz ostatni przepis w tym roku, chciałyśmy życzyć Wam wszystkim dużo kulinarnych inspiracji w 2016 ! :)



Składniki:
1 torebka białego lub brązowego ryżu (100g)
puszka tuńczyka w sosie własnym
7-10 suszonych pomidorków z zalewy oliwnej
puszka zielonego groszku
świeża bazylia - kilka listków ok. 5
sól morska, pieprz do smaku
1 łyżka oleju (zalewy oliwnej z pomidorów) lub oliwy z oliwek

Przygotowanie:
Ugotować ryż wg instrukcji na opakowaniu. Ostudzić.
Pokroić pomidorki na mniejsze kawałki.
Tuńczyka i groszek odcedzić z zalewy.
Bazylię drobno posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać w misce, przyprawić do smaku i dodać łyżkę oleju.

Smacznego!




2 komentarze: