niedziela, 19 stycznia 2014

Wegetariańskie klopsy ze szpinaku

Świetny dodatek do obiadu zarówno dla wegetarian jak i mięsożerców. :)


Składniki (6 sztuk):

200g szpinaku mrożonego liście
4 łyżki mąki ryżowej
0,5 szklanki otrębów orkiszowych
ząbek czosnku
jajko
sól morska, pieprz
łyżka oleju rzepakowego

Przygotowanie:
Szpinak rozmrozić w garnuszku, odparować nadmiar wody i ostudzić.
Szpinak, jajko, mąkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy porządnie wymieszać.
Formować klopsy i obtaczać je w otrębach.
Rozgrzać olej na patelni i smażyć klopsy na małym ogniu, aż panierka się zarumieni.

3 komentarze:

  1. Świetne, takich jeszcze nie robiłam, podkradam przepis do wypróbowania:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Szpinak w postaci "kotleta mielonego" super!

    OdpowiedzUsuń