poniedziałek, 13 kwietnia 2015

Frytki z marchewki i pietruszki z dipem bazyliowym

Frytki warzywne to pyszna przekąska, a te z marchewki i pietruszki dodatkowo są ekspresowe w przygotowaniu, bo pieką się tylko 10 minut!




Składniki (porcja na blachę frytek):
2 średnie pietruszki
2 średnie marchewki
zioła prowansalskie
odrobina oleju rzepakowego
+
dip bazyliowy-> przepis tutaj

Przygotowanie:
Warzywa obrać i pokroić na paski, przypominające frytki.
Ułożyć je na blasze wyłożonej folią aluminiową, skropić delikatnie oliwą i posypać ziołami.
Piec w temp. 180 stopni (termoobieg) przez 10 minut.

Podawać z dipem bazyliowym.



2 komentarze:

  1. Znam frytki z pietruszki, to najlepsze frytki jakie jadłam :) Z marchewki jakoś nie robiłam jeszcze.

    OdpowiedzUsuń