środa, 5 sierpnia 2015

Jajecznica z kurkami, rukolą i parmezanem

Mam już taką dziwną kuchenną manierę, że gdy robię jajecznicę, to jajka są dla mnie najmniej istotnym składnikiem. Najważniejsza jest baza, którą tutaj stanowią przepyszne kurki. :)




Składniki (na 2 osoby):
4 jajka
150g kurek
1 cebula
3 łyżki startego parmezanu
1 szklanka rukoli
łyżka klarowanego masła
sól himalajska, pieprz

Przygotowanie:
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzane masło i zeszklić.
Kurki dokładnie umyć, osuszyć,  w razie potrzeby pokroić na mniejsze kawałki, dodać do cebuli i smażyć ok 3 minuty.
Do miseczki wbić jajka, dodać sól i pieprz, rozbełtać widelcem i wlać na patelnię, cały czas mieszać, smażyć do uzyskania konsystencji jajecznicy.
Po usmażeniu jajecznicę posypać rukolą i parmezanem.

Smacznego!

























Brak komentarzy:

Prześlij komentarz