poniedziałek, 28 lipca 2014

Młoda cukinia z cebulą i czosnkiem

Kilka dni temu zerwałam pierwszą cukinię z ogrodu, więc z dumą prezentuję poniższe danie. :)
Prosta przekąska, dodatek do obiadu lub grilla.





Składniki:
cukinia
cebulka
2 ząbki czosnku
łyżka oleju
świeże oregano
sól, pieprz

Przygotowanie:
Cukinię umyć, pokroić w talarki
Czosnek pokroić w cienkie plasterki, cebulę w kostkę, zeszklić na rozgrzanym oleju.
Dodać cukinię i dusić ok. 5 min. Przyprawić, wymieszać.

3 komentarze:

  1. Chętnie bym spróbowała cukinii w takim wydaniu :) uwielbiam ją, ale zazwyczaj jadam ugotowaną. Bardzo jestem ciekawa smaku takiej surowej :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie jest surowa, po prostu taka młoda szybciej staje się miękka :)

      Usuń
  2. Byloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.

    Ptitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.

    Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
    http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form

    lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.

    Pozdrawiam

    Camelia
    Petitchef.pl

    OdpowiedzUsuń