środa, 13 stycznia 2016

Zupa ogórkowa z soczewicą

Uwielbiam zupę ogórkową, dziś tradycyjna domowa wersja rozszerzona o soczewicę. ;)





Składniki:
bulion warzywny- 1,5 litra
warzywa z bulionu (marchew, pietruszka, seler)
szklanka ugotowanej brązowej soczewicy/ puszka soczewicy konserwowej
5 ogórków kwaszonych (średnich)

Przygotowanie:
Warzywa z bulionu pokroić w kostkę, wrzucić z powrotem do zupy.
Ogórki zetrzeć na tarce na grubych oczkach, dodać do zupy.
Gotować ok 30 minut. Pod koniec gotowania dodać soczewicę.
Zamieszać przed podaniem.

2 komentarze:

  1. Bardzo lubię ogórkową, pyszny przepis z soczewicą!

    OdpowiedzUsuń
  2. MMmm, pychota :) na pewno wypróbuję!

    Zapraszam do siebie! Dzisiaj propozycja pysznego śniadania - jajka w pomidorach!

    www.paczekwkuchni.blogspot.com

    Pozdrawiam!:)

    OdpowiedzUsuń