czwartek, 5 lutego 2015

Zupa z jarmużem, łososiem i pieczarkami

Ostatnio dodawałyśmy przepis na zupę z jarmużem i fasolą, która była tak pyszna, że zainspirowała nas do wykonania kolejnej, tym razem z łososiem. 


Składniki:
200g świeżego łososia
100g pieczarek
100g jarmużu
1 cebula
1 ząbek czosnku
sól morska, pieprz 4
tymianek
papryka słodka wędzona
+
2 litry bulionu warzywnego

Przygotowanie:
Jarmuż umyć, usunąć łodygi i pokroić na kawałki, wrzucić do bulionu.
Pieczarki umyć obrać, pokroić na kawałki i również wrzucić do bulionu.
Cebulkę i czosnek pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni i dodać do zupy.
Doprawić solą, pieprzem, tymiankiem i papryką.
Gotować ok 20 minut,
Łososia pokroić w kostkę i dodać do gotującej się na małym ogniu zupy.
Gotować jeszcze ok 3 minuty, aż białko się zetnie.
W ten sposób kawałki ryby będą ugotowane, ale nie rozlecą się na kawałki.



Walentynkowe menu Zimowy Obiad

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz