sobota, 12 marca 2016

Owsianka z gruszką i masłem orzechowym

Owsiankę jem na śniadanie bardzo często. Najczęściej z bananami,ale ta wersja już troszkę mi się znudziła. Dziś nowa odsłona- orzechowa gruszka. :)



Składniki:
1/2 szklanki płatków- ja zmieszałam owsiane i jaglane
1 szklanka mleka- u mnie sojowe
1 mała gruszka
1 łyżka masła orzechowego
szczypta cynamonu
2 łyżki orzechów- u mnie nerkowce i migdały

Przygotowanie:
Gruszkę pokroić na kawałki i wrzucić do rondelka na mały ogień.
Dodać masło orzechowe, mieszać, żeby się nie przypaliło. Dodać orzechy.
Po chwili dolać mleko, cały czas mieszać.
Dodać płatki, mieszać od czasu do czasu, na końcu przyprawić cynamonem.

Gotowe! :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz