piątek, 18 marca 2016

Pieczona przekąska z banana, masła orzechowego i granoli

Chłodne i ciemne dni wzmagają we mnie potrzebę zjedzenia czegoś słodkiego i ciepłego do popołudniowej kawy... A potrzeba matką wynalazków podobno. :) 



Składniki:
1 banan
1 łyżka mleka ( u mnie sojowe)
1 spora łyżka masła orzechowego
3 łyżki granoli jaglanej - przepis tutaj, ale można po prostu zmieszać płatki jaglane z wiórkami kokosowymi

Przygotowanie:
Banana pokroić w talarki.
Masło i mleko połączyć razem przy pomocy blendera. Do powstałej masy wrzucić banany, obtoczyć je w masie przy pomocy łyżki, dosypać garnolę/ płatki z wiórkami i przy pomocy łyżki obtoczyć każdy plasterek banana.
Rozłożyć talarki na papierze do pieczenia i piec przez 15 minut w 150 stopniach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz