wtorek, 22 marca 2016

Wiosenna pasta z zielonego groszku i ziół

Wielkanoc się zbliża a w naszym domu, to czas wymyślania  wegetariańskich opcji na rodzinny stół. W tym roku stawiamy na pasty, którymi można faszerować jajka, czy smarować kanapki. :)


Składniki:
szklanka mrożonego groszku
1 łyżeczka miodu
ząbek czosnku
łyżka posiekanego koperku
łyżka posiekanej pietruszki
sól morska, pieprz
2 łyżki jogurtu naturalnego

Przygotowanie:
Ząbek czosnku posiekać, wrzucić na patelnię z groszkiem, dodać miód, sól i pieprz i cały czas mieszać.
Po całkowitym rozmrożeniu groszku, przełożyć wszystko do miski, dodać jogurt i zioła i połączyć wszystko w jednolitą masę przy pomocy blendera.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz