poniedziałek, 2 czerwca 2014

Makaron ze szparagami i świeżym szpinakiem

Dziś dla odmiany... szparagi. Przepyszne połączenie świeżego szpinaku, szparagów w delikatnym sosie czosnkowym i sokiem z pomidorków. :)






















Składniki (na 4 średnie porcje):
10 zielonych szparagów
10 białych szparagów
100 g świeżego szpinaku
10 pomidorków koktajlowych
3 ząbki czosnku
4 gałązki świeżego oregano
sól morska, pieprz
oliwa z oliwek
250g makaronu- ja użyłam kukurydzianych świderków

Przygotowanie:
Makaron ugotować.
Szparagi obrać, pokroić i ugotować na parze (al dente).
Pomidorki przekroić na pół.
Czosnek obrać i pokroić na talarki, wrzucić na rozgrzaną oliwę.
Po chwili dodać połowę pomidorków, szparagi i umyty szpinak, energicznie mieszać.
Doprawić solą i pieprzem.
Pod koniec dodać drobno posiekane listki oregano i drugą połowę pomidorków.
Na talerze nakładać makaron a na niego gotowe warzywa.



Czas na szpinak 4!

1 komentarz:

  1. Ten zestaw warzyw do makaronu to zdecydowanie moje smaki :)

    OdpowiedzUsuń