czwartek, 26 lutego 2015

Zupa z fenkuła i brązowych pieczarek

Pyszna delikatna zupa, pachnąca koperkiem. Świetna alternatywa dla nudnej zupy jarzynowej. :)




Składniki:
1 fenkuł
2 duże ziemniaki
200g brązowych pieczarek
1.5 l bulionu warzywnego
1/2 pęczka koperku
1 cebula
2 ząbki czosnku
sól morska, pieprz

Przygotowanie:
Do wcześniej przygotowanego bulionu wrzucić pokrojone w  kostkę ziemniaki, obrane i pokrojone na na talarki pieczarki oraz pociętego na paski fenkuła. Gotować.
Na patelce podsmażyć pokrojone czosnek i cebulę, dodać do zupy.
Gotować ok 20 minut, doprawić solą, pieprzem, dodać posiekany koperek.

Zastąp słoik pysznym daniem - III edycja

3 komentarze:

  1. bardzo ciekawa zupa, przepis zdecydowanie do wypróbowania!

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuje! Warto spróbować, bo nie dość, że pyszna to jeszcze ekspresowa :)

    OdpowiedzUsuń