poniedziałek, 16 marca 2015

Buraczane caprese (przystawka z buraka)

Przystawka z pomidora i mozzarelli to klasyk, który troszkę nam się znudził... Stąd też pomysł na zastąpienie pomidora burakiem. :)


























Składniki:
1 burak
1 opakowanie mozzarelli
czubata łyżka ziaren słonecznika
sól morska

Przygotowanie:
Buraka ugotować w mundurku w lekko osolonej wodzie.
Po ugotowaniu obrać i pokroić w plasterki.
Mozzarellę również pokroić w plasterki i układać na talerzu na zmianę z burakiem (jak na zdjęciu).
Całość posypać uprażonym na suchej patelni słonecznikiem.


Wiosenny detoks Wielki Post 2015

3 komentarze:

  1. zazwyczaj robię z serem kozim,ale z mozarellą na pewno też pyszne! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Z chęcią bym spróbowała takie odmiany jeśli chodzi o caprese, jeszcze w wersji z burakiem nie próbowałam ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czas przygotowania jest dłuższy niż w przypadku pomidora... ale naprawdę warto :)

      Usuń