piątek, 20 marca 2015

Sałatka ryżowa z fasolą i orzechami

Już niedługo Wielkanoc, więc czas zabrać się za przygotowanie nowych sałatek! Dziś proponujemy pyszną sałatkę z kurczakiem i czerwoną fasolą.:)





Składniki:
pojedyncza pierś z kurczaka
100g brązowego ryżu
mała puszka czerwonej fasoli gotowanej na parze
2 łyżki orzechów włoskich
2 łyżki jogurtu greckiego
sól morska, pieprz
zioła prowansalskie

Przygotowanie:
Kurczaka pokroić w kostkę i ugotować w osolonej wodzie.
Ryż ugotować, przepłukać zimną wodą i odcedzić.
Fasolę odcedzić z zalewy, wrzucić do miski, zmieszać z ryżem.
Orzechy uprażyć na suchej patelni, dodać do reszty.
Do miski dodać jogurt i przyprawy wg uznania, całość wymieszać.
Najlepiej smakuje schłodzona.

























Wielkanocne Smaki - edycja V Bezglutenowa Wielkanoc

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz