czwartek, 26 marca 2015

Jajka faszerowane pastą ze szpinaku, brokuła i suszonych pomidorów

Propozycja farszu do jajek na świąteczny stół. Bez majonezu, za to z pysznym szpinakiem. Farszu wychodzi o wiele więcej niż do uzupełnienia 8 połówek jaj, świetnie smakuje na kanapkach czy jako pasta do dań obiadowych. :)

Składniki:
4 jajka
200g szpinaku
200g brokuła
2 spore suszone pomidory
sól morska, pieprz

Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić na pół i wyciągnąć żółtka.
Szpinak i brokuła ugotować na parze, ostudzić, zblendować, dodać do masy żółtka, pomidory, doprawić i ponownie zblendować.
Gotowy farsz nałożyć na jajka szprycą do dekorowania lub łyżeczką.

Wielkanocne Smaki - edycja V Bezglutenowa Wielkanoc ALE JAJA! Wielki Post 2015

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz