wtorek, 31 marca 2015

Jajka z farszem z brukselki

Kolejna wersja faszerowanych jajek, tym razem z brukselką. :)



Składniki:
4 jaja
200g brukselki
1/2 małej cebuli czerwonej
łyżka posiekanego koperku
łyżka soku z cytryny
sól morska, pieprz

Przygotowanie:
Brukselkę ugotować, ostudzić, a następnie zblendować.
Jajka przekroić na pół, wyjąć żółtka i dodać do pasty (nie trzeba wszystkich, można np. tylko 2).
Zblendować.
Dodać drobno posiekaną cebulkę, koperek, oraz sok z cytryny i przyprawy.


Wegetariańska Wielkanoc 2015 Wielkanocne Smaki - edycja V Wielki Post 2015 ALE JAJA!

2 komentarze:

  1. Niby już po Wielkanocy, ale zaintrygowały mnie te jajka, ten farsz taki nietypowy.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nadadzą się też na kolacje dla gości:)

      Usuń